Verslagen, foto-albums en dergelijke van het synchroonzwemmen.

Uitvoeringswedstrijd 2018

Zondag 24 juni was het weer zover. Onze jaarlijkse uitvoeringwedstrijd. Dit keer in Breda.
Al vroeg (voor een zondag) moesten we verzamelen, werden de knotten gemaakt, haar in de gelatine gezet en de mooie snoetjes voorzien van make-up. Voor sommige meisjes was het de eerste keer en dus erg spannend allemaal. Nog even een groepsfoto en we konden vertrekken. Lutra heeft zich van zijn goede kant laten zien. Er is een 2e plaats en driemaal een 3e plaats binnengesleept.
Moe maar voldaan gingen we ter afsluiting naar de McDonald's.

Ik wil graag de coaches en schrijfcommissie bedanken voor de inzet. De juryleden voor de cijfers en het publiek voor het applaus. Wat een heerlijke dag was het weer.
Wil je nu graag weten hoe de nummers gezwommen zijn, dan is 16 december de mogelijkheid om ze te bekijken tijdens onze jaarlijkse show. We zwemmen ze graag voor jullie nog een keertje met aanvulling van nieuwe nummers.

Sacajawea

Synchroonzwem Clinic met Jibb

Op woensdag 25 april jl. werd in samenwerking met JIBB en Lutra voor de 3e keer een synchroon-zwemmen-activiteit georganiseerd. Opnieuw was er veel belangstelling en de activiteit was bij JIBB dan ook in no-time volgeboekt: 17 meisjes en 1 jongen wilden graag een keer meezwemmen.
Het eerste half uur van deze speciale training werd besteed aan het oefenen van een muzieknummer. In het tweede half uur kregen de kinderen in het water uitleg over de basis van de techniek en gingen ze samen met de aanwezige synchroonzwemsters aan de slag om de verschillende technieken zelf uit te proberen. In de pauze konden ze even uitrusten en kijken naar een prachtig duet op junioren niveau en een kwartet op balletbeen/spagaat niveau.
Aan het einde van de avond werd door de JIBB kids het geoefende muzieknummer nog een keer gezwommen, maar dit keer met de ouders als publiek. Het was een groot succes!!!

 

Synchroonzwemmen met Jibb

Synchroonzwemmen in het nieuws! Klik hier voor het artikel over onze clinic samen met Jibb! op woensdag 18-oktober-2017
 

Uitvoeringswedstrijd 2017

Zondag 25 juni was weer de jaarlijkse uitvoeringswedstrijd van het synchroonzwemmen. Bij een van de trainsters thuis werden de dames in de make-up gezet en de gelatine in het haar gedaan. Daarna met zijn allen de auto's in om in Maastricht mooie nummers neer te zetten. Dat de nummers mooi waren, bleek wel uit de resultaten. Een derde prijs voor de solo op age 2, een tweede plaats voor het duet van zeilboot en zelfs een eerste plaats voor het trio op age 2 niveau. Maar ook bij de andere zwemsters was het harde werken terug te zien. De trainsters en zwemsters mogen weer trots zijn op de mooie uitvoeringen en de getoonde teamspirit die van zo'n dag een feestje maken.

 

Afsluitend uitje

Zaterdag 1 juli was het afsluitende uitje. Alvast de mentale voorbereiding om de schoolvakantie door te komen zonder de gezelligheid van het synchroonzwemmen. Hoewel midgetgolven niks met zwemmen te maken heeft, wisten de weergoden hier wel iets op. Dankzij de regenbuien van de ochtend waren de banen goed nat en konden de balletjes af en toe ook eens zwemmen. Gelukkig waren de weergoden wel zo vriendelijk om het in de middag voornamelijk droog te houden. Hierdoor kunnen we terugkijken op een geslaagd uitje met een lekker frietje als afsluiting.

 

Open podium

De uitvoeringswedstrijd in Maastricht is voor de meeste oma's, opa's, ooms en tantes wat ver om even te komen kijken. Daarom hadden we 5 juli een open avond om ook aan onze thuissupporters te laten zien wat we kunnen. In een ruim half uur zorgden de 9 nummers voor een onderhoudend uitje voor iedereen die kwam kijken. Acht nummers waren van de synchroondames zelf en de negende was een gastact van drie waterpoloŽrs. Zij misten het showelement van synchroonzwemmen en lieten even zien dat je zelfs na 20 jaar het synchroonzwemmen niet verleert. We hopen dat iedereen heeft genoten en bedanken het publiek voor hun enthousiasme en aanwezigheid.
 

Foto van sfeerimpressie JIBB avond 3-mei-2017

We kijken terug op een geslaagde JIBB avond op 3 mei. Deze avond konden kinderen kennismaken met de geweldige sport synchroonzwemmen.
 

Fotoimpressie Show 2016